Над 500 състезатели от 21 държави ще участват в турнира по спортна аеробика "Plovdiv Cup 2022"

Над 500 състезатели от 21 държави ще участват в турнира по спортна аеробика "Plovdiv Cup 2022"

Пловдив ще бъде домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, мъже и жени "Plovdiv Cup Aerobics Open" от 7 до 9 октомври. Тазгодишното издание на надпреварата е 13-о поредно и е включено в календара на Международната федерация по гимнастика (ФИГ). То ще се проведе в Палата номер 6 на Международен панаир - Пловдив, а заявка за участие в турнира са подали над 500 участници от 21 държави.

"Очакваме на състезателния подиум да видим част от елита на световната спортна аеробика, в лицето на редица състезатели, завоювали медали от последното световно първенство, провело се през месец юни в Португалия, както при мъжете и жените, така и при юношите и девойките", обявиха организаторите на надпреварата.

Делегат на състезанието ще бъде Кристина Казентини (Италия), вицепрезидент на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (ЮЕГ).

Поради големия брой участници квалификациите ще започнат още на 7 октомври (петък), а официалното откриване на състезанието ще бъде на 8 октомври - събота от 15:00 часа.

Най добрите осем съчетания във всяка възрастова група и категория от двата квалификационни дни ще се борят за разпределението на медалите на финалите, които ще се проведат в неделя - 9 октомври.

В състезанието участие ще вземе целият национален отбор, завоювал два златни, два сребърни и два бронзови медала на последното Световно първенство. Входът за зрители ще бъде свободен.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти