Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация по гимнастика

Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация по гимнастика

Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) в Истанбул (Турция) през месец ноември, съобщава ТАСС. Страната ще има четирима делегати, а президентът на Руската федерация по спортна гимнастика Васили Титов ще присъства като член на Изпълнителния комитет на ФИГ.

"Петима души от Русия ще отидат на изборния конгрес на ФИГ през ноември в Турция. Васили Титов ще присъства като член на Изпълнителния комитет на Международната федерация. В Истанбул ще има и четирима делегати: Валентина Никанорова от руската федерация по спортна гимнастика, Николай Макаров - от федерацията по скокове на батут, Владислав Оскнер - от федерацията по спортна аеробика, а от художествената гимнастика най-вероятно ще отиде Евгения Канаева", съобщиха от националната федерация по гимнастика.

Конгресът на Международната федерация по гимнастика ще се проведе в Истанбул на 11 и 12 ноември. Първоначално той трябваше да се състои в Норвегия, но след това беше преместен поради факта, че норвежката федерация по гимнастика отказа да бъде домакин, следвайки препоръките на Националния олимпийски комитет и на Министерството на културата на Норвегия да не се канят официални лица или делегати от Русия и Беларус на събития в страната.

Заради участието на представители на Русия и Беларус в Конгреса на ФИГ в Истанбул няма да дойдат делегати от Норвегия, Украйна, Полша и Естония.

На фона на ситуацията в Украйна Международната федерация по гимнастика забрани на руски и беларуски състезатели да участват в турнирите под егидата на ФИГ от началото на март. В същото време представителите на Русия си запазват правото да останат на своите постове в Международната и Европейската федерации по гимнастика.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти