Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Хърватия - Канада

Община Кюстендил ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето

Община Кюстендил ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето

Община Кюстендил подкрепя инициативата на Българската федерация "Спорт за всички" за популяризиране здравословния начин на живот и по традиция ще се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето, съобщават от общинската администрация. Заедно с Обединения детски комплекс, тази година е организиран поход, който ще се състои на 8 октомври, със сборен пункт стадион "Осогово", в 10:00 часа, ще продължи по маршрут до къщичката на баба Яга, Хисарлъка и обратно при стадион "Осогово".

"Пред къщичката на баба Яга ще се състои томбола с участниците в спортното мероприятие, като наградите са осигурени от Община Кюстендил и Българска федерация "Спорт за всички". Преходът е с продължителност около два часа", каза за БТА директорът на комплекса Бойко Малинов.

Спортната проява се организира от Българската федерация "Спорт за всички" за 30-ти пореден път.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус, уточниха от Община Кюстендил.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти