В плевенския парк "Кайлъка" ще се проведе пешеходен поход по повод Световния ден на ходенето

В плевенския парк "Кайлъка" ще се проведе пешеходен поход по повод Световния ден на ходенето

В плевенския парк "Кайлъка" ще се проведе пешеходен поход, с който ще бъде отбелязан Световния ден на ходенето. За това съобщават от общинската администрация. Началото на инициативата ще бъде поставено на 9 октомври, неделя, от 9.30 часа на спирка "Моста". Пешеходците ще могат да избират между два маршрута от Моста до Бригадирската поляна - по алеите или по маркираната туристическа пътека през историческата крепост "Сторгозия" с водач от Туристическо дружество "Кайлъшка долина".

Около 10.45 часа на Бригадирската поляна ще се проведе томбола с награди за участниците в похода. Към събитието ще се присъедини инициативата "Спортувай в Кайлъка" с игри за цялото семейство.

Пешеходният поход е част от събитията, включени в спортния календар на Плевен за месец октомври. Още две спортни прояви ще организира през този месец отдел "Спорт" към общината. На 15 октомври ще се проведе Празник на здравето и дълголетието на площад "Възраждане". На 16 октомври в Градската градина ще се състоят семейни игри.

На 8 октомври в Плевен ще се проведе национален детски турнир по таекуондо. За участие са поканени повече от 20 клубове от страната.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти