Гледай на живо

Япония - Коста Рика 0:0

Вратарят на Отава ще пропусне между пет и седем седмици от новия сезон в НХЛ

Вратарят на Отава ще пропусне между пет и седем седмици от новия сезон в НХЛ

Вратарят на хокейния отбор на Отава Сенатърс Кам Талбът ще отсъства от игра в следващите между пет и седем седмици заради травма в горната част на тялото, съобщиха от клуба.

Канадският спортен канал The Sports Network (TNS) информира, че Талбът е счупил ребро на 24-и септември, но е тренирал и играл с болка от друга травма и преди тази контузия. Малко преди да се случи счупването, треньорът Ди Джей Смит обясни: "Той идва на тренировки ден за ден и не е ясно кога този проблем ще се усили. Проблемът е, че е получил удар с шайба, който е минал под екипировката.

"Надявахме се, че с почивка проблемът ще отшуми, но не се случва, допълни наставникът.

При това положение Отава Сенатърс се договори да вземе вратаря Магнус Хелберг от Сиатъл Кракен, след като Талбът дойде също през лятото, но от Минесота, и беше планиран за титуляр предвид напускането на Мат Мъри в посока Торонто.

35-годишният Талбът изкара два сезона в Минесота, а общо в кариерата си има 396 мача, 381 от които като титуляр. Другият вратар в момента в Отава е 29-годишният швед Антон Форшберг. Пристигащият от Сиатъл Хелберг е на 31 години, но винаги е втори и трети избор. В НХЛ е пазил в пет мача за три отбора.

За Отава новото първенство на Националнатa хокейна лига (НХЛ) стартира на 13-и октомври като гост на Бъфало Сейбърс.

Още от Зимни спортове

Виж всички