Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Австралия - Дания

Ергин Атаман: ФИБА направи крачка към Евролигата

Ергин Атаман: ФИБА направи крачка към Евролигата

Старши треньорът на шампиона в Евролигата Анадолу Ефес (Истанбул) и селекционер на националния тим на Турция по баскетбол за мъже Ергин Атаман определи като позитивна стъпка решението на Международната федерация (ФИБА) да промени датите на следващите мачове от световните квалификации, за да не съвпадат напълно с датите на съответните срещи от Евролигата пред ноември.

Атаман даде и повече подробности за възстановяването на Шейн Ларкин, който претърпя операция на пръстите на ръката. „Към 15 октомври ще знаем кога Шейн ще се завърне на терена. Засега предполагаме, че това ще стане към края на ноември. Ще обсъдим дали да прибегнем към нов трансфер, докато той се възстанови. Ако попаднем на някой подходящ състезател, който да запълни празнината, оставена от Шейн за два-три месеца, ще го обмислим“, коментира Ергин Атаман.

„ФИБА направи крачка към Евролигата. Мисля, че това е позитивно развитие, защото след толкова години има някаква стъпка напред. Не е толкова трудно. Националните отбори също са много важни. Става дума за последните мачове за класиране на Световното първенство през 2023 година“, каза още Атаман.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички