Леклер най-бърз в последната тренировка на изсъхващата „Марина Бей“

Шарл Леклер записа най-доброто време в последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран При на Сингапур, която се проведе при условията на изсъхваща писта.

Заради поройните дъждове от началото на деня в Сингапур началото на сесията бе забавен с половин час, а нейната продължителност бе намалена наполовина. При светването на зелените светофари Пиер Гасли първи излезе на пистата с гумите за мокра писта, но много бързи пилотите се насочиха към смесите интермедия.

С тях те постоянно подобряваха своите резултати, а най-бърз на финала на тренировка с време от 1:57.782 бе Леклер. На 0.526 секунди зад него завърши Макс Верстапен, а тройката с пасив от 1.066 затвори вторият пилот на Ферари Карлос Сайнц, който бе най-бърз вчера. Фернандо Алонсо и Серхио Перес се наредиха четвърти и пети, като само първите петима пилоти успяха да слязат под 2:00 за обиколка.

Въпреки тежките условия на пистата днес нито един от пилотите на допусна по-сериозна грешка и всички се опазиха от тежки удари в стените. Така всички ще могат да участват в квалификацията, която стартира в 16:00 часа българско време, с пълни сили. Самата сесия за място се очаква да се проведе на напълно сух асфалт, на какъвто бяха и двете тренировки вчера.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички