Стартира ремонтът на спортна зала "Асеновец" в Асеновград

Стартира ремонтът на спортна зала "Асеновец" в Асеновград

В петък официално беше дадено началото на ремонта на спортна зала "Асеновец" в Асеновград. Кметът на града д-р Христо Грудев направи символична първа копка на реконструкцията на съоръжението.

"В момента залата е в окаяно състояние. Минахме всички законови процедури, за да стигнем до ремонта. Вече имаме избран изпълнител за реконструкцията и съм убеден, че сградата ще се превърне в едно добро спортно съоръжение, в което децата ще спортуват и ще се развиват за постигане на още по-високи спортни успехи, защото спортът възпитава положителни качества в подрастващите.", коментира кметът Христо Грудев.

Проектът за реконструкцията на спортна зала „Асеновец“ включва основен ремонт на тренировъчната зала и покрива, изграждане на нова мълниезащитна система, смяна на дограмата на сградата, както и ремонт на фоайето и стълбището на залата.

Средствата, които ще се използват за реконструкцията на съоръжението, са отпуснати с постановление на Министерски съвет за превенция и справяне с последствията от пандемията от коронавирус.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти