Откриха паметника на Никола Спасов на стадион "Тича"

Откриха паметника на Никола Спасов на стадион "Тича"

В присъствието на елитни варненци, изтъкнати спортисти и футболисти и фенове на Черно море бе открита официално скулптурата на Никола Спасов пред стадион "Тича". Както е известно, тя е направена по идея на председателя на Национален фен клуб Черно море Иван Михайлов и заклетите ултраси на тима Илко Петров и Кирил Кирилов. 

Автор на творбата, която бе финансирана чрез дарения с активното съдействие на "моряшките" фенове, е Веселин Костадинов.

Събитието уважиха също целият отбор и щаб на Черно море, начело с Илиан Илиев, който припомни какъв прекрасен и усмихнат човек е бил Никола Спасов, и каза, че днес ще направят всичко възможно да спечелят срещу Ботев (Враца) в негова памет.

Видимо развълнуван и под мощните скандирания на привържениците Юлиян Спасов заяви: "Пожелавам на Черно море да задмине успехите на брат ми".

Близо до Юлиян бяха също легенди на „моряците“ и бивши съотборници на Никола Спасов, сред които Тодор Марев и Георги Жеков, както и кметът на града Иван Портних и бившият спортен министър Красен Кралев.

Статуята на най-успешния треньор в историята на Черно море е от месинг и ще бъде вечна, като идеята е да превърне във вечност мига, в който Черно море вдигна пърата си Купа на България под ръководството на Спасов.

Той празнува триумфа с адмиралски костюм, ушит от феновете, и оттогава те го произведоха в Адмирал. Сега с този мундир той ще остане завинаги и ще извън времето.

Снимки: chernomorepfc.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти