Fnatic поведе в група A на Worlds преди пристигането на Гълъбов

Fnatic поведе в група A на Worlds преди пристигането на Гълъбов

Изиграха се всички срещи от първия ден на най-голямото събитие в League of Legends за годината - World Championship. Турнирът се провежда в Северна Америка, а в частност Play-In-ът, който се играе в момента, бе посрещнат в Мексико Сити. Голямата награда наброява общо 2 225 000 долара, като всяка частица от нея ще бъде раздадена до началото на ноември.

Късно на 29 септември започнаха срещите от Play-In етапа, който ще помогне на 6 тима да стигнат до следващата - групова фаза. Двубоите бяха открити с двойката Isurus - MAD Lions, победител от която излезе мадридския клуб. Именно испанците преминаха и през Istanbul Wildcats, гарантирайки си първото място в края на деня от група B.

Fnatic на Здравец "Hylissang" Гълъбов започна първите си два мача - срещу Evil Geniuses и Chiefs в отсъствие на родния съпорт, понеже геймърът заболя от COVID-19 в най-лошия възможен момент. Като негов заместник бе назначен играчът на Fnatic TQ Рубен "rhuckz" Барбароса, който всъщност стана и MVP на двете снощни битки. По-рано през деня от лагера на "оранжевите" излязоха и с още една лоша новина - още позитивни тестове за COVID-19, което означаваше, че FNC няма да стартира с двубоите си пред публика. 

Все пак момчетата на Якоб "YamatoCannon" Мебди има за какво да се радват, дори и без пряката подкрепа от феновете, те застанаха начело в своята група A след убедителни победи над EG и Chiefs, като Елиас "Upset" Лип си заработи и Penta Kill с Kalista във втората схватка.

След края на ден №1 с две победи могат да се похвалят двата тима от LEC - MAD и FNC, а Beyond и LOUD също си прибраха  по един успех в група A.

Ето всички срещи, които предстоят тази вечер:

Група A: Fnatic - DFM, LOUD - EG, DGM - Chiefs, EG - Beyond

Група B: Saigon - Isurus, DRX - Saigon, RNG - MAD, Wildcats - DRX

Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички