Георги Боянов: Основната ни цел е да завършим по-добре от миналия сезон

Капитанът на Черноморец Георги Боянов сподели мнението си пред камерата на Sportal.bg след поражението от Балкан със 76:78 на приятелския турнир в памет на Георги Христов. 

Балкан не впечатли, но изтръгна третото място на турнира в Ботевград
Балкан не впечатли, но изтръгна третото място на турнира в Ботевград

“Бяхме с много по-къса ротация от отбора на Балкан. Това не ни позволи да бъдем 40 минути агресивни в защита и това се показа - вкарват ни 78 точки. Това е едно от основните неща. Отборът все още не е разработен, защото последните четири попълнения дойдоха в последните 12 дена, като не всички заедно, а през три дни. Този отбор е на 5-6 дни тренировки заедно. Успяхме да извлечем максимума от тези два мача със Спартак Плевен и Балкан. 

Може би няма да започнем ударно като миналия сезон, но въпросът е да завършим далеч по-добре. Това ще ни е основната цел. Естествено, няма да откажа, ако започнем силно.

Аз съм заклет цесекар, много се радвам за завръщането на ЦСКА. Пожелавам им голям успех. ЦСКА - Левски ще е най-интересният мач за годината. Дано залите се напълнят. Лигата тази година ще е по-добра. Повечето играчи размениха отборите, което ще завърже по-голям интерес от хората, защото няма да има изявени лидери от миналата година”, заяви Боянов.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички