Васил Стоянов пред Sportal.bg - за самочувствието на баскетболистите, националния отбор и ЦСКА

Президентът на Черноморец Васил Стоянов даде обширно интервю пред Sportal.bg, в което засегна както своя тим и клубния баскетбол в България, така и темата за националния отбор. По-рано днес “акулите” завършиха на четвърто място на приятелския турнир в памет на Георги Христов, след като допуснаха поражение от Балкан със 76:78.

Балкан не впечатли, но изтръгна третото място на турнира в Ботевград
Балкан не впечатли, но изтръгна третото място на турнира в Ботевград

“Първо искам отборът да влезе в час, а след това по-предно класираме. Още е рано да поставяме конкретни цели. Първенството ще се развива след Нова година. Целта е да играят добър баскетбол, въпросът е да играеш по-добре от другите. Доволен съм от селекцията на Черноморец. Тази година се надяваме, че няма да е като миналата. 

Иска ми се да взема Стеф Къри и Кевин Дюрант, но не може да стане. Очакваме още един американец и това ще бъде до Нова година. Надявам се отборът да се сработи, да няма нужда от нови и да няма заминали, които не знаят в коя държава отиват и как да се върнат после. Засега поне сме добре. Нивото е зле, няма да кажа трагично, но да се оправдаем с това, че в началото на сезона още не са сработени. Е, да де, ама то има 10 дена. Ние най-добре стоим общо взето”, каза шефът на бургазлии относно отбора си.

Относно националния отбор, Васил Стоянов заяви следното:

“Развиваме играчи, обаче двама от тях вече ги няма в националния отбор - единият беше Крис Минков, другият беше Николай Стоянов. Сега ги няма. В момента в националния играят шест чужденци. За да развием български играчи, трябваше да гарантираме места на българите, за да играят. Кое сме развили обаче? Везенков и Бост са ясни. Иван Алипиев, Дейвид Кравиш, Емо Стоилов и Константин Костадинов. Другите шест са пък тези, които така или иначе играят, защото няма как и няма кой. Сега вече можем да не ги броим тези, които се отказват сега - Чавдар Костов, Сашо Янев и т.н. Крис Минков и Николай Стоянов обаче ги няма. Те сигурно не са на такова ниво, за да са там. Аз не казвам, че е виновен треньорът или някой ги мрази. Факт е, че ги няма. Какво да кажа оттук нататък”, каза Стоянов.

Цялото интервю с президента на Черноморец може да намерите в прикачения видеоклип.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Баскетбол

Виж всички