Селекционерът на Малта уволнен заради сексуален тормоз над национали

Селекционерът на Малта уволнен заради сексуален тормоз над национали

Селекционерът на националния отбор на Малта по футбол Дейвис Манджа е отстранен от поста си. Футболната асоциация на страната взе такова решение поради факта, че 48-годишният специалист е заподозрян в сексуален тормоз срещу двама футболисти от националния отбор. 

Специалистът беше отстранен във вторник, като от Малтийската футболна асоциация обясниха, че действието е предприето заради "предполагаемо нарушение на нейните политики“, а помощник-треньорът Давиде Мацота замени италианеца при победата с 2:1 над Израел в контрола. 

Самият Манджа излезе с изявление, в което отхвърли всички обвинения. „На фона на последните новини трябва да отбележа, че никога, нито в миналото, нито сега, не съм извършвал подобни действия нито по отношение на щаба на националния отбор, нито по отношение на играчите. Всички тези новини не са верни, което сериозно уронва моята репутация и достойнство“, каза Манджа. 

Футболната асоциация на Малта започна разследване на инцидента. Дейвис Манджа пое националния отбор на Малта през декември 2019 година, като договорът на италианския специалист е до края на декември 2023 година.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти