Силен ден за българите в квалификациите за CCT South Europe

Силен ден за българите в квалификациите за CCT South Europe

Стартира затворената квалификация на изданието за Южна Европа на големия Counter-Stike шампионат Champion of Champions Tour Series. Логично, българското присъствие в турнира е силно - общо 16 родни геймъри ще опитат да се класират на CCT, като от тях има общо 3 наши отбора.

Срещите на нашите момчета за деня започнаха при играчите на OG Academy Благой "oxygeN" Димитров и Славен "AwaykeN" Любенов, като вторият отново се появи на мястото на Калоян "shaiK" Борисов. Академията на известната Dota 2 организация се справи с KTRL след 2:1 (4-16, 16-5, 16-12), а по-късно надви и българите от BeyondPossible, с viltrex и Rock1nG, заместващи AwaykeN и v1c7oR, в труден мач и резултат от 2:1 (12-16, 16-8, 16-14). Така тимът си спечели първото място в своята група A, като на втора позиция остана BP, след като си прибра успеха над Never Surrender с 2:1 (10-16, 16-5, 16-8).

Група B посрещна два български отбора - needDoctor и Kyoto, където се подвизават тримата българи Веселин "FAKE" Каламаров, Николай "core" Александров и Любомир "Djibrilsise9" Петров. Тимът на Николай "niki1" Панталеев обаче се справи със сънародниците си в откриващия мач за групата след 2:0 (16-3, 16-8).

На 30 септември от 17:00 часа пък Калин "KalubeR" Ерендицов ще опита да донесе триумф на своя Партизан срещу ALTERNATE aTTaX в група D.

Снимка: HLTV

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти