Норис: Верстапен е сред най-талантливите в историята на Формула 1

Пилотът на Макларън Ландо Норис похвали световния шампион във Формула 1 Макс Верстапен, определи го като един от най-талантливите пилоти в историята на спорта и го сравни с Люис Хамилтън.

Шест състезания преди края на сезона Макс има 116 точки аванс пред Шарл Леклер и е много близо до втората си поредна световна титла.

“Макс се справя страхотно, много впечатляващо, като Люис в предишните сезони - обясни Норис. - Той е един от най-талантливите пилоти, карали във Формула 1, един от най-бързите. Няма съмнение, че Макс ще вземе втората си титла тази година и най-вероятно, ще спечели още няколко в бъдеще.”

Ето как Макс Верстапен може да стане шампион още в Сингапур тази неделя
Ето как Макс Верстапен може да стане шампион още в Сингапур тази неделя

Британецът беше подкрепен от световния шампион за сезон 1996 Деймън Хил, който обясни за начина, по който Макс се владее - на пистата и извън нея.

Верстапен: Важно е да се наслаждавам на всеки успех от тази победна серия
Верстапен: Важно е да се наслаждавам на всеки успех от тази победна серия

“Първият път, когато интервюирах Макс той беше едва на 17 години и вече беше наясно какво трябва да е поведението му, как да се държи - обясни Хил. - Беше много уверен в себе си, което беше направо невероятно за 17-годишен пилот.”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички