Гледай на живо

"Трето полувреме" преди Нидерландия - Катар

50% е шансът Де Врийс да кара в Сингапур

Ник де Врийс дебютира за Уилямс във Формула 1 на “Монца” и завърши 9-и, като взе първите си две точки в световния шампионат. Нидерландският пилот получи този шанс заради операцията от апандисит, на която спешно трябваше да се подложи титулярът на отбора Алекс Албон.

При възстановяването след операцията Албон направи реакция на анестезията и се появиха усложнения, свързани с дишането на пилота. Албон заяви, че прави всичко възможно, за да се възстанови напълно за състезанието този уикенд.

Но надпреварата в Сингапур е една от най-тежките за пилотите по отношение на физическото натоварване и затова Де Врийс също ще е там, за да замести Албон ако се наложи.

Ник де Врийс ще бъде в готовност да стартира и в Сингапур
Ник де Врийс ще бъде в готовност да стартира и в Сингапур

Според RacingNews365.com шансовете на Де Врийс да кара във второ поредно състезание за Уилямс се оценяват на 50 процента, като сайтът цитира свои източници в тима.

Албон: Завръщане в Сингапур ще е трудно
Албон: Завръщане в Сингапур ще е трудно

От Уилямс поканиха Де Врийс да работи на симулатора на тима, но той не успя да стигне до Великобритания защото е дал паспорта си в японското посолство за виза и беше уведомен, че няма да бъде допуснат на английска територия. Преди състезанието в Сингапур в събитията там участват само Никола Латифи и резервният пилот на тима Логан Сарджънт, не и Албон.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички