Ас на Astralis може да се сбогува с тима заради сбиване

Ас на Astralis може да се сбогува с тима заради сбиване

Има шанс една от звездите в Counter-Striке състава на датския хегемон Astralis - Кристиан "⁠k0nfig⁠" Винеке, да се сбогува с тима си скоро, понеже претърпя тежка контузия на глезена, а също изглежда е участвал във физическа саморазправа.

Astralis ще играе с резерва във важните битки от RMR-а за Рио
Astralis ще играе с резерва във важните битки от RMR-а за Рио

Наскоро "червените" обявиха, че ще влязат в квалификацията за Мейджъра в Рио де Жанейро - IEM Road To Rio без талантливия си ентри-фрагър, за когото споделиха, че изпитва проблеми с глезена си. 

Днес пък излезе слухът, че датчанинът е участвал в побой по време на престоя на неговия отбор в Малта за ESL Pro League Season 16, като се твърди, че това е и причината за неговото премахване от редиците. 

"Тези, които разпространяват почти изцяло фалшивата информация, че съм участвал в схватка,се свързаха с мен, за да потвърдя слуховете. Казах, че е лично, но вместо да спрат, те направиха историята си още по-пикантна. Съобщих им да не се свързват с мен повече", сподели датчанинът.

Все пак от клуба явно използват момента, за да заменят k0nfig, чиято игра също не е там, където сме свикнали да бъде и да опитат да привлекат легендата от великите години на Astralis - Николай "dev1ce" Рийтц.

Снимка: HLTV

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти