Амос Кипруто се прицели в победа на Лондонския маратон

Амос Кипруто се прицели в победа на Лондонския маратон

Бронзовият световен медалист в маратона от Доха 2019 Амос Кипруто ще се опита да спечели своята първа титла на един от големите маратона в Лондон в неделя. До момента той е бил на подиума на големи маратони два пъти, но нито веднъж не е печелил.

За Кипруто маратонът в Лондон ще е втори за него за 2022 година. През март той завърши втори в Токио, където триумфира световният рекордьор Елиуд Кипчоге.

“От Токио си почивах малко. Засилих тренировките си за Лондонския маратон, така че всичко върви добре. Имам добра група зад гърба си и треньорът ми също помага много“, каза Кипруто.

“Маратонът става труден, защото конкуренцията е на високо ниво. Трябва да се подготвите внимателно, за да не прегорите. За мен е голяма чест да ми бъде дадена възможност да се състезавам в Лондон и не го приемам за даденост. Наградата, която мога да си дам, е да се представя добре в Лондон и да поставя високо летвата“, допълни той.

Кипруто е четвъртият най-бърз мъж в стартовите списъци за Лондонския маратон с време от 2:03:13 часа. Първите три времена са на етиопците Кенениса Бекеле, Бирхану Легесе и Мосинет Геремеу.

Снимки: Gettyimages

Още от Лека атлетика

Виж всички