Гледай на живо

Япония - Испания 0:1

Дани Цанков, Майкъл Иванов и Григор Царев с победи на Балканското в Гърция

Дани Цанков, Майкъл Иванов и Григор Царев с победи на Балканското в Гърция

Дани Цанков с Yamaha от М6 Yamaha рейсинг тийм в МХ 85, Майкъл Иванов с Husqvarna от АИТ рейсинг тийм в МХ 1 и Григор Царев с GasGas от Джи ар си моторспорт 2020 в МХ записаха победи в класовете си в поредния кръг на Балканския мотокрос шампионат край Кавала, Гърция. И тримата бяха най-бързи в двата манша, с което си осигуриха успеха с пълен актив от точки. В надпреварата участваха над 180 състезатели от България, Румъния, Турция, Северна Македония, Кипър и Молдова.

В МХ 50 отново Артемий Гангуреан от Молдова показа, че е най-добър от всички през сезона и добави нови 50 точки към актива си за Балканското първенство. От нашите с най-предно класиране е Георги Георгиев с

Yamaha от М6 Yamaha рейсинг тийм (4-и), Георги Вендов с Husqvarna от АИТ рейсинг тийм (5-и), Радостин Присадов с Yamaha от М6 Yamaha рейсинг тийм (6-и), а Калоян Трайков с GasGas от Дизел юнак (8-и).

При 65-кубиковите лидерът в нашия шампионат Георги Гинов с Husqvarna от Мото спорт Варна успя да вземе само 22 точки от първия манш и остана едва 8-ми. Позиция пред него е Павел Марков с КТМ от Панчо рейсинг тийм.

Майкъл Иванов с нови точки за EMXOpen
Майкъл Иванов с нови точки за EMXOpen

Останалите ни представители – Теодор Трифонов е 10-ти, Георги Илиев – 12-ти, Николай Павлов – 17-ти и Карло Вендов – 24-ти. Освен победата на Дани Цанков в МХ 85 България записа още 4-то място на Венцислав Тошев с Husqvarna от Мото спорт Варна,  Стефан Димитров е 11-ти, а Александър Тасев – 12-ти.

Двама българи взеха европейски титли по мотокрос в Севлиево
Двама българи взеха европейски титли по мотокрос в Севлиево

В клас МХ 2 добро каране направи Кристиан Петков с КТМ от Мото клуб Бобошево 1956, който завърши 3-ти в двата манша – 3-ти и в класирането за кръга. Виктор Нейчев с GasGas от Еърмакс рейсинг е 5-ти, Радослав Зоков (9-и), Данаил Стефанов (10-и) и Цветан Бузин (30-и), като в МХ 2 Junior Стефанов с GasGas от Ябланица МХ е втори.

В МХ 1 освен поредния успех на Майкъл Иванов, добро класиране записаха Жулиан Георгиев с Yamaha от Александър моторспорт (5-и) и Стефан Нейчев с GasGas от Еърмакс рейсинг.

Поредната победа на Григор Царев в МХ беше допълнена с 16-то място на Явор Воденов с Yamaha и 20-то на Павел Ранчев с Kawasaki. При Senior-ите Станко Боянов с Kawasaki от Тийм Боянов моторспорт 777 с добро каране и в двата дни зае 3-то място, Янко Зоков с Kawasaki е 4-ти, Васил Стоянов (7), Добрин Якалиев (8), Тони Цветков (9), Цветомир Иванчев (10), Живко Бонев (14) и Николай Ангелов (17).

Снимки: motomag.gr

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти