Жан Тод: Леклер е голям шампион, но нещо не му достига

Жан Тод: Леклер е голям шампион, но нещо не му достига

Бившият президент на ФИА Жан Тод обясни, че пилотът на Ферари Шарл Леклер притежава страхотен талант и изключителен потенциал да стане голям шампион, но нещо не му достига. Французинът обаче не пожела да уточни дали това, което не достига на Шарл е свързано с пилотирането му, с колата на Скудерията или с работата на тима в хода на състезателните уикенди във Формула 1. Но с оглед на това, че синът на Жан Тод - Никола, е мениджър на Леклер, то може би трябва да очакваме, че това, което не достига на Шарл да се представя на най-високо ниво, е свързано с работата на Ферари.

“Шарл вече е голям шампион - обясни Тод пред вестник La Gazzetta dello Sport. - Но все още нещо не му достига, надявам се, че в скоро време ще преодолее това.”

На уточняващия въпрос дали това, което не достига на Шарл е свързано с автомобила му, Тод отново отговори: “Нещо не му достига” и не пожела повече да се върне на темата.

Бившият шеф на Ферари във Формула 1 беше помолен да направи сравнение между Михаел Шумахер, който се състезава под негово ръководство и Макс Верстапен, който е напът да спечели втората си поредна световна титла.

Семейство Шумахер започва "нов живот" в Майорка
Семейство Шумахер започва "нов живот" в Майорка

“Познавам много добре Михаел, но не и Макс - уточни Тод. - Но Макс, също като Михаел, е много отдаден, много агресивен. Извън трасето, Михаел е чудесен човек. Не мога да ви кажа за Макс. Виждам, че той е напълно фокусиран върху състезанията, което е правилно. Също като Михаел, Макс разполага със страхотен автомобил. Колкото и да е изключителен един пилот, за да побеждава, той трябва да кара конкурентен автомобил.”

Сайнц намери позитивното в трудния сезон 2022 за Ферари
Сайнц намери позитивното в трудния сезон 2022 за Ферари

Все пак, Тод коментира и представянето на Скудерията този сезон.

“В един момент Ферари имаха най-добрата кола във Формула 1 - обясни французинът. - След това тимът изпусна някои възможности - става въпрос за стратегия, кола на сигурността, която излиза в неподходящ за тях момент, проблеми с надеждността. Различни случки с висока цена. Трябва да анализираме това, за да не се повтаря. Никога нищо не трябва да се оставя на случайността.”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти