Ивков: Изпълва ме с голяма доза съжаление какви хора работят в БФС

Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков, коментира решението на ДК да накаже отбора с един мач, позицията на Юрий Кучев по темата, както и декларацията, която „сините” пуснаха през миналата седмица срещу президента на БФС Борислав Михайлов.

Юрий Кучев контрира "сините": Нивото на декларацията на Левски е много ниско
Юрий Кучев контрира "сините": Нивото на декларацията на Левски е много ниско

„Приготовленията завършиха преди да тръгнем за Карлово. Може би това е една от най-приятните ми задачи. Желанието ни е да дадем усмивки на хората от пострадалите села. Всичко върви по план. Мисля, че стадионът ще бъде пълен. Всички средства ще отидат в специална сметка за помощ на пострадалите”, започва Ивков в предаването "Арена спорт".

„Справедливостта е доста относително понятие. За съжаление и до днес нямам информация по същество. Ние не знаем въз основа на какви факти са наложени наказанията. Този човечец Юрий Кучев успях да го гледам и онзиден. Изпълва ме с голяма доза съжаление какви хора работят в БФС. Този човек е там, откакто се помня. Той обяви пред цялата общественост, че ние сме изпуснали срока за обжалване, а той е идният вторник. Не е вярно, че Левски е призован на заседанията. Държа на казаното в декларацията. Не разбрах защо е на ниско ниво. Тя е одобрена и публикувана от мен, г-н Наско Сираков и г-н Стоилов. Това са и тримата човека, от които излиза истината за целите и амбициите на Левски. Не зная какво е по-високо ниво. Ако касае текста – там има точно зададени въпроси, на които този човек не можа да отговори. Той не можа да каже какво грози клуба, ако на мача с Ботев Пловдив има публика. Мъката ми беше, докато слушах, че този човек преподава в едно от висшите учебни заведения на България”, продължи той.

„Ние не сме казали, че няма да спазваме решенията на БФС. Ние поканихме феновете на следващата среща с Ботев Пд. Предстои обжалване на това решение. Апелативната комисия е длъжна да допусне до изслушване страните. Нашият администратор се обади и поиска да бъдем запознати с досието и да бъде допуснат наш представител. Беше върнато обаждане, че нямат такава практика и ако съм отишъл, биха ме изслушали. Какво да си говоря с тези хора? Ние сме от различни светове”.

„Всеки да тълкува както иска декларацията. Думите в нея са ясни. Левски стои зад всяка дума в декларацията. Очаквам да ни се даде възможност да се запознаем защо са наложени наказанията и да изразим нашата позиция. В самото решение на ДК не е казано в кой мач трябва да се изтърпи това наказание, каквато е практиката. Никой не познава работата ви, г-н Кучев. Повечето ви наказания са необжалваеми, което е възможно само в Северна Корея. Наказание от над 5 хил. лева е обжалваемо, а от една среща – не. Тук не говорим само за парична загуба, а и за празник на хората. Виждате и как УЕФА наказва. Дори да е грубо наказание може да се затвори един блок. Защо целия стадион?”, завърши той.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти