Карлос Родригес окончателно се раздели с G2 Esports

Карлос Родригес окончателно се раздели с G2 Esports

Създателят на един от най-влиятелните клубове в света на гейминга G2 Esports обяви своята раздяла с тима. Карлос "ocelote" Родригес сподели, че вече няма да заема ролята на изпълнителен директор в организацията заради силната негативна вълна, която се изсипа по негов адрес, след като той качи свое видео от парти, на което личеше и фигурата на Андрю Тейт. 

Бившият британски кикбоксьор нашумя в мрежата поради скандалните и крайни мнения, които изразяваше по актуалните социални въпроси, а скоро след това се зародиха и теории за миналото му, гласящи, че е свързан с трафик на хора, които все още са в процес на разследване. Често той е обвиняван в хомофобски, трансфобски и мизогинистки прояви и, както се подразбира, на няколко пъти е имал по-сериозни проблеми със закона.

Виждайки водача на любимия си отбор в компанията на скандалната фигура, феновете на "самураите" останаха много разочаровани, като голяма част от тях започнаха да изразяват недоволството си и публично. 

Изглежда бившият състезател по LoL с екипа на SK Gaming и впоследствие на собствения си Gamers2 бе изгубил изхода, а вместо да пристъпи към извиненията на момента, първоначално той излезе с позиция, която изглеждаше докрай заядлива. Карлос реши, че ще защитава свободата и правото си да празнува, в компанията на когото си поиска, което пък доведе и до принудителното му излизане в 8 седмичен неплатен отпуск.

Въпреки че скоро след това извинението от боса на "самураите" бе подготвено и публикувано, все пак неговата персона продължаваше да не е приятна на запалянковците в социалните мрежи на G2. Испанецът не спираше да получава хейт коментари и заплахи, а с това страдаше много и реномето на хегемона под негова управа. Именно тази му постъпка вероятно коства на тима и позицията в първенството на VALORANT Champions Tour, който ще посрещне и франчайзинга на Riot.

Седмица след инцидента Родригес публикува видео в Туитър, където той веднъж завинаги благодари на феновете, извини се за пореден път и в крайна сметка сподели за своята оставка от поста на изпълнителен директор на организацията.

"Беше наистина тежка седмица, преживавявайки събитията от миналия уикенд. Днес получихме, а след това и приехме оставката на Карлос. 

Ние сме светски Esports клуб с много разнообразна фен база и нямаме право на такъв тип грешки. Извиняваме се на нашите фенове, служители, играчи и партньори по света.

В този контекст, желаем да изясним, че не подкрепяме никаква форма на мизогиния. Искаме да знаете, че за нас приоритет е приемствеността и създаването на едно огромно гейминг общество.

Ние ще продължим да градим наследството и историята на G2, а само вашата подкрепа ни държи силни в момета", написаха от клуба, сбогувайки се със своя дългогодишен шеф.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти