Гледай на живо

Нидерландия - Аржентина 0:1

Ангел Павлов: Русе заслужава волейбол на високо ниво

Ангел Павлов: Русе заслужава волейбол на високо ниво

Надявам се, че младите бързо ще осъзнаят каква възможност се изправя пред тях, и, че ще я сграбчат с две ръце, споделя капитанът на Дунав

Капитанът на волейболния Дунав (Русе) Ангел Павлов остава в отбора за 13-и сезон, като ще води младия състав на русенци във втората група на шампионата при мъжете - Висшата лига. Тимът ще се подвизава там, след като се отказа от елита Efbet Супер Волей. Асът даде специално интервю пред местния вестник "Утро", в което говори за амбициите на Дунав през новия сезон и ситуацията около клуба в последните месеци. Още - прочетете в следващите редове:

Дунав запазва капитана си и за новия сезон
Дунав запазва капитана си и за новия сезон

- Защо избра да останеш в Дунав, след като по наша информация е имало интерес към теб от други отбори?

- Здравейте, да, вярно е, че имаше интерес към мен, както от страната, така и от два чуждестранни отбора, но Дунав и Русе са ми на сърцето от много ранна детска възраст, седнахме с ръководството и се разбрахме, така че както се казва „капитанът остава на кораба до последно.“

- Какви са амбициите на Дунав във Висшата лига, ще се преследва ли промоция?

- Амбициите пред Дунав не могат да бъдат по-различни от това да се печели всяка една среща, разбира се, това е много трудно постижимо, но ще се борим с всички сили, пък каквото е писано. Ако ни се отдаде възможност да атакуваме промоция за Суперлигата, би било много добре.

- Ще бъде даден шанс на много юноши, смяташ ли че те са готови за мъжкия волейбол?

- Отборът ще е съставен от 95% русенци, като да, голяма част от тях ще са юноши на клуба. Това е един невероятен шанс за младите момчета - голяма част от тях ще се докоснат до мъжкия волейбол за първи път, надявам се, че бързо ще осъзнаят каква възможност се изправя пред тях, и, че ще я сграбчат с две ръце. Колкото до това дали са готови - само времето ще покаже, определено имат качествата, ще трупат и безценния опит в мачовете, който ще им помага за бъдеще. По-опитните ще сме до тях през цялото време и ще им помагаме с всичко, което можем, само мога да им пожелая да са здрави, да работят много и да разчитат на мен, както в залата, така и извън нея.

- Защо смяташ, че се стигна до това Дунав да играе във Висшата лига, без реално да е изпаднал от елита?

- Това е много сложен въпрос, който трябва да насочите към ръководството на клуба. Съдбата така е решила, гледаме напред и се опитваме да извлечем максималните позитиви от тази ситуация, като този, че ще се даде шанс за развитие на младите дунавци - нещо, което в Суперлигата би било много по-трудно. Само мога да добавя, че голям град като нашия – Русе и русенци заслужават топ отбори на топ нивата в страната!

- Какво си пожелаваш за новия сезон?

- Пожелавам си здраве за всички, това е най-важното. Очаквам нашите фенове да са плътно до нас в този труден момент и да ни подкрепят, както са го правили винаги. Много ми се иска да видя зала „Дунав“ пълна до краен предел отново, това би било незабравимо изживяване за нашия много млад отбор. Само Дунав!

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички