Фланелката, с която Марадона е играл на финала на Мексико 86, отново е в аржентински ръце

Фланелката на футболната икона Диего Марадона, с която е играл на финала на Световното първенство през 1986-а година в Мексико, отново е в аржентински ръце и то благодарение на Лотар Матеус. 

Една от германските футболни икони, тогава млад футболист Лотар Матеус, си е сменил фланелката с Диего Марадона на полувремето на финалния мач, който в крайна сметка беше спечелен от Аржентина с 3:2. Реликвата беше представена в нов футболен музей в испанската столица, а след това отива в Аржентина през посолството на страната в Мадрид

Винаги е било огромна чест да играя срещу него. Като футболист, и като човек, винаги е било особено важно да изляза на терена срещу него. И винаги ще остане в нашите сърца, каза за Марадона германският бивш национал чрез преводач. Матеус също така е разменил фланелката с Диего Марадона и след финала на Мондиал 1990 в Италия, когато Германия спечели с 1:0 срещу Аржентина. Но добави, че тази фланелка е в музей на футбола в Германия. 

Фланелката на Марадона от четвъртфинала срещу Англия на Световното първенство през 1986-а година, когато той бележи скандалния гол с Божията ръка, беше продадена за повече от 9 милиона долара на онлайн-търг през май в Къщата Содърби. Това е и най-високата цена в историята на спортните реликви, която е платена за един артикул. Матеус беше награден с почетен плакет от аржентинското посолство в Мадрид в знак на признателност за кариерата му на футболист и стойността на успехите му.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти