ЦСКА - София скочи на "шепа фенове, които разплакват деца" (позицията на "червените" за мелето в сектор "Г")

Ръководството на ЦСКА - София излезе с позиция по повод снощния инцидент в сектор "Г", разиграл се на почивката в мача срещу Базел. На полувремето фенове на "червените" се спречкаха помежду си, а след това секторът отново се изпразни, както бе и в началото на двубоя.

„Не търпят окови любовта и словото. 
Свободата е единствен дом за тях.“ 

Позволяваме си да използваме цитата на незабравимата Блага Димитрова, за да опишем със слово може би най-знаковата случка във вчерашния мач. Случка, която едновременно изпълни сърцата ни с надежда, обич, трепет и радост, но и с болка от последвалата развръзка. Окрилени от играта на отбора и след призив „Елате при нас!”, дошъл от събратята им по трибуните, голяма група от фенове, сред които много деца и младежи, спонтанно се завърнаха в Сектор Г. 

Аплодирани от целия стадион, те създадоха невероятна атмосфера, а ЦСКА заигра с още по-голяма сила. Ето тук усетихме, че да сме единни, всички, рамо до рамо, е най-красивото чувство, което можем да изпитаме на стадиона. Знаехме и досега, но затвърдихме за пореден път, че Сектор Г е незаменим. 

Последвалите действия обаче осъждаме. Ентусиазмът беше посечен от шепа хора пред очите на всички останали над 15 000 фенове. Бяха поставени окови на любовта. Няма как да толерираме посегателството над „армейци”. 

Не можем и няма да позволим наши фенове да се опасяват да присъстват на мачове и да се опасяват да обичат любимия си клуб. Не искаме да виждаме разплакани деца, не искаме да губим млади фенове заради страха. В Сектор Г място за страх няма да има. Сектор Г е на всички. Най-вече на онези, които поставят ЦСКА над всичко.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти