Анулираха резултатите на Наиро Кинтана в "Тур дьо Франс" заради опиат

Анулираха резултатите на Наиро Кинтана в "Тур дьо Франс" заради опиат

Резултатите на колумбиеца Наиро Кинтана в Обиколката на Франция тази година са анулирани, съобщиха организаторите на състезанието. Той обаче няма да бъде наказван от Международния колоездачен съюз.

В допинг пробата на 32-годишния Кинтана са открити следи от трамадол - опиат, който се използва като болкоуспокоително. Самото вещество не се характеризира като допинг от Световната антидопингова агенция, заради което няма да има допълнително наказание за колумбиеца, но от 2019 година то е в забранителния списък на Международния колоездачен съюз, тъй като под въздействието на опиат Кинтана би могъл да бъде заплаха както за себе си, така и за останалите състезатели в колоната.

Наиро Кинтана, който се състезава за отбора на Аркеа-Самсик, завърши Обиколката на Франция на шесто място в генералното класиране, като изостана на 16 минути и 33 секунди от времето на победителя Йонас Вингегор от Дания.

Кинтана е един от най-успешните колоездачи през последното десетилетие. През 2014 година той спечели Обиколката на Италия, а през 2016 година - тази на Испания. Той има и три етапни победи в Обиколката на Франция, като през 2013 година печели и класирането при катерачите. През 2013 и 2015 година той завършва втори в генералното класиране на Тура, а през 2016 година - трети.

В петък в нидерландския град Утрехт започва Обиколката на Испания, а колумбиецът е един от осемте заявени за участие от тима на Аркеа-Самсик.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти