Георги Димитров завърши трети на "Снетертън"

Георги Димитров завърши трети на "Снетертън"

Българският пилот в британската Формула 4 Георги Димитров завърши трети в третото състезание от уикенда на пистата „Снетертън”, където се проведе седмият кръг от сезон 2022.

Победата днес спечели Алекс Дън, а Георги води оспорвана битка за второто място с Оливър Грей. Георги стартира трети зад Дън, който поведе, но по-доброто потегляне на българина му позволи да излезе на втора позиция пред Грей. Двамата се гонеха през първата половина на 20-минутното състезание, като Грей си върна втората позиция на спирането за обратния завой „Уилсън” във втората част на състезанието. Лидерът Дън вече имаше над 7 секунди аванс пред Грей и Димитров и си осигури деветата победа за сезона в британската Формула 4.

След финала Георги призна, че е „недоволен” от изхода на битката му с протежето на тима от Формула 1 Уилямс Грей, но това е най-резултатният му уикенд този сезон – три класирания в точките – второ, десето и трето място в трите състезания. Георги е 7-и в класирането три кръга преди края на сезона, само на 7 точки от шестия Джоузеф Лоук.

Още един подиум за Георги Димитров във Формула 4
Още един подиум за Георги Димитров във Формула 4

Сезонът в британската Формула 4 продължава в последния уикенд на август на супер бързото трасе „Тръкстън”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти