Гледай на живо

Очаквайте: Министър Весела Лечева в "Гостът на Sportal.bg"

Велизар Димитров: Много хора ме предупреждаваха за Железов

Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Велизар Димитров реагира остро на решението на Валентин Железов да отмени в последната минута гол в полза на Миньор в дербито срещу Монтана.

“Бях виждал много неща във футбола, но решението на г-н Железов да отмени кристално чистия ни гол в 89-та минута за сетен път показа защо нивото на българския футбол е такова и липсват сериозни инвеститори за развитието му. Рядко коментирам съдийските решения и винаги съм бил толерантен със съдиите. Поздравявам ги след мач дори да са отсъдили нещо в наш ущърб. Приемал съм пропуските за човешки грешки, но това, което направи Железов е престъпление. Много хора близки до футбола ме предупреждаваха в деня на мача за предполагаемите решения на Железов. Оказаха се прави. Говорих с едни от най-големите имена в родното съдийство от близкото минало и са категорични, че голът е абсолютно редовен”, категоричен бе Димитров.

От Миньор излязоха с гневна декларация срещу съдиите: На кого пречи клуба и защо? Кому е угоден този геноцид?
От Миньор излязоха с гневна декларация срещу съдиите: На кого пречи клуба и защо? Кому е угоден този геноцид?

“След мача поздравих съдиите, но след това изгледах ситуацията и си връщам думите назад. Железов имаше отлична видимост и бе заел прекрасна позиция, за да знае, че голът е абсолютно чист. Отсъждането е престъпление спрямо нашия отбор. Ако търсят уважение, то нека покажат, че го заслужават”, заяви наставникът на перничани Христо Янев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти