От Миньор излязоха с гневна декларация срещу съдиите: На кого пречи клуба и защо? Кому е угоден този геноцид?

Миньор (Перник) излезе с официална декларация на клубния си сайт, с която изразяват недоволството си от съдийството в мача между "чуковете" и Монтана. Главен рефер на двубоя бе Валентин Железов, а най-големите претенции от страна на тима от Перник са за отменен гол в последната минута на редовното време. От клуба обаче заявиха, че жалба няма да пускат, тъй като "не искат да харчат излишни пари и да плащат за чужди софри".

Миньор и Монтана не си вкараха
Миньор и Монтана не си вкараха

Ето какво пишат от клуба:

"Новото първенство започна, а старите привички остават. Ръководството на Миньор Перник изказва разочарованието си от нивото на съдийството и притеснението от факта, че грешките са винаги в една посока – срещу жълто-черните.

Поредната гавра с нашия клуб се случи в събота вечер по време на двубоя с Монтана, когато реферът Валентин Железов отмени кристално чист гол в полза на Миньор Перник в последната минута на редовното време. Това решение сякаш отговаря на въпроса защо най-интересният мач от кръга не бе телевизионен. А “свирката” на Железов накара дори съдийският наблюдател Коце Стоичков да се черви и да се чуди как да обяснява причината за кражбата спрямо нашия отбор.

Миньор Перник категорично осъжда превръщащите се в тенденция несправедливости спрямо клуба и привържениците му.

Притеснително е, че вече няколко месеца съдиите провеждат наказателна акция спрямо Миньор. Нека припомним, че през пролетта бяха показани цели седем (7) червени картона в само 5 (пет) гостувания, като повечето бяха нагледен пример за грешни отсъждания. В същото време реферите услужливо си затваряха очите, когато бе счупен глезена на наш футболист, за голове от засади в нашата врата или за неотсъдени дузпи в полза на Миньор.

Отново искаме да попитаме: “На кого пречи Миньор и защо? Кому е угоден този геноцид?”.

Едва ли Валентин Железов ще отговори. Както не го направиха Димо Димов, Георги Иванов, Красимир Костов, Станимир Тренчев…

А дали някой от техните началници ще го направи? Или поне ще вземе ли мерки?

Ние жалба срещу съдийството няма да пуснем. Излишни пари няма да харчим, защото не желаем да плащаме за чужди софри. Но няма да се откажем от това да се борим честно!".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти