Пиоли: Не сме достигнали максималното си ниво

Пиоли: Не сме достигнали максималното си ниво

Наставникът на Милан Стефано Пиоли заяви, че отборът му е готов за старта на сезона. Утре “росонерите” започват защитата на титлата си с домакинство на Удинезе.

"Милан е силен, но на терена ще се види дали сме по-силни от миналата година. Видях в очите на футболистите същия дух и това ми дава поводи да мисля позитивно. Никой от нас все още не е достигнал максималното си ниво. Това, че стадионът ще е пълен е голямо признание. Трябва да култивираме този ентусиазъм и от него да извличаме енергия. Започваме от нулата в класирането, но с ясното съзнание кои сме и какво сме направили", смята специалистът.

“Новите попълнения ми правят много положително впечатление, със сигурност подсилихме атаката. Ребич е добре, Жиру е готов за утре. Ще липсва само Тонали, въпреки че ситуацията му се подобрява", каза още треньорът. Новото попълнение Шарле Де Кетеларе най-вероятно ще започне мача на резервната скамейка.

Попитан дали в клуба има по-голямо напрежение поради по-големите очаквания, Пиоли отговори: “Ние никога не сме се притеснявали от това, което говорят хората извън Миланело. Работихме много добре последните 40 дни. Знаем какви трудности ни очакват утре. Изправяме се срещу физически отбор, трябва да движим топката бързо и да сме на ниво, когато топката не е в нас”.

Наставникът допълни, че е малко вероятно Милан да прави още трансфери: “Много съм доволен от отбора, от играчите, които пристигнаха. Отборът е завършен, но пазарът може да даде решения, за които в момента дори не сме помисляли. Шефовете винаги са готови. Ако има възможност, ще действаме”.

Още от Футбол свят

Виж всички