Голмайсторът на Локо (Сф): Не мислим за битка за оцеляване, имаме по-високи цели

Голмайсторът на Локо (Сф): Не мислим за битка за оцеляване, имаме по-високи цели

Нападателят на Локомотив (София) Димитър Митков сподели какви са неговите цели през настоящия сезон, в който той вече отбеляза 6 попадения. Стрелецът на „железничарите“ се върна и към периода си в Лудогорец, в който се е сблъскал в пълна степен с прехода от юношески към мъжки футбол. 

„Работим усилено и вече личат резултати. Ще продължаваме така. Като нападател винаги съм изпълнявал наказателните удари, но треньорът определя това. Не беше лесна топка при единия гол, просто идва отвътре”, заяви Митков в предаването “Домът на футбола” по Диема Спорт

„Колкото повече вкарваш, толкова по-лесно става. Идва ти и повече самочувствие. Качествата, които един нападател трябва да притежава са много. С повече труд, резултатите се показват“. 

„Нямам претенции дали да играя с някой или сам. Както реши треньорът, аз проблем нямам. С него се познаваме от Разград, даде ми шанс, благодарен съм. И тук ми дава шанс”, продължи той. 

„Има доста потенциал в нашия отбор. Всяка тренировка гледам да давам 100%. Работя усилено. Със сигурност битката за оцеляване не ни минава през главата. Стремим се да сме по-напред в класирането“, категоричен е Митков. 

„В Разград ми минаха по-ранните години. Там се работи без забележки и професионално, само хубаво съм видял. Нивото е много високо. Ввсеки, който е бил, знае, че не можеш да попаднеш случайно. Помня първата тренировка. Бях по-малък, имаше напрежение, след като попаднах при тези играчи. Мисля, че Кешеру е един от най-качествените нападатели, играли в нашето първенство. Не мисля, че е невъзможен пробивът от юношески към мъжки футбол. Целите ми са и индивидуални, и отборни. Надявам се с головете да помагам. Двете неща вървят едно с друго“, завърши нападателят.

Снимки: Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти