Флоренци: Исках да остана в Рома завинаги, но взех най-доброто от ситуацията

Флоренци: Исках да остана в Рома завинаги, но взех най-доброто от ситуацията

Десният бек на Милан Алесандро Флоренци коментира окончателното си напускане на Рома, след като “росонерите” го закупиха, а също така обсъди миналия и предстоящия сезон на италианския шампион.

“Това лято беше тихо, с ваканция и работа, докато не получих новината за оставането ми в Милан, което ме зарадва. Тръгнах си от Рома със съжаление, но това вече е минало, сега съм фокусиран върху “росонерите”. Винаги ще съм благодарен на Рома. Преминах през доста промени през последните няколко години. Когато напуснах Рим за други градове, това не беше заради моя избор. Но трябва да призная, че за три години посетих държави и градове, в които не подозирах, че ще бъда. Париж, Валенсия, Милано. Обогатих се културно и преживях неща, за които не предполагах. Целта ми в началото на кариерата беше да остана в Рома завинаги. Не беше възможно, но взех най-доброто от това. Научих нови езици и придобих житейски опит. Щастлив съм в Милано, бях посрещнат добре от града и съотборниците ми.

Толкова много отбори се подобриха през това лято. Заслужено станахме шампиони през миналия сезон и искаме да го повторим. Няма да ни бъде лесно, всички ще играят на върха на възможностите си, за да победят настоящия първенец. Не бива да даваме заявки, иначе няма да стигнем доникъде. Започваме срещу Удинезе, след което ще мислим мач за мач. Защо спечелихме титлата? Имаше отборен дух, 26 играчи дърпаха в една посока. Не бяхме най-силните, но невинаги най-силният печели. Всичко мина добре и преодоляхме бедите всички заедно.  

Искаме да се опитаме да спечелим втората звезда в първенството. Трябва да имаме големи цели и мечти. Желаем да се подобрим в Шампионскага лига спрямо миналата година. Мнозина не бяха готови, не заради качеството им, а на психическо ниво. Младоците обаче израснаха. Дивок Ориги пък ще ни даде много. Той ще си заслужи уважението, като в атака сме завършени по отношение на опит и качество, тъй като имаме трима играчи, които могат да кажат своята дума на всички фронтове. Ясин Адли? Трябва да го оставим да работи на спокойствие и да му дадем време. Той има големи качества и треньорът ще трябва да извлече нещо от него. Приспособи се толкова добре, представи ни се на италиански и се надявам да ни помогне”, заяви Флоренци в интервю за “Скай Спорт Италия”.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички