Световен шампион разкри пазена 12 години тайна

Световен шампион разкри пазена 12 години тайна

Световният шампион с Испания от 2010 година Чаби Алонсо разкри тайна, която е пазел през изминалите 12 години. Бившият халф призна за сериозен инцидент часове преди полуфинала на Мондиала в Република Южна Африка срещу Германия на 7 юли 2010 г. Оказва се, че Чаби е получил голяма прорезна рана в областта на коляното, но заедно с доктора и един от физиотерапевтите са запазили това в тайна от селекционера Висенте дел Боске и всички останали, за да може футболистът да вземе участие в срещата.

“Преди всеки мач имам ритуал да взимам студен душ, след което да се качвам на автобуса на път за стадиона”, обясни 40-годишният вече Алонсо.

“На излизане от банята се хванах за дръжката на врата с огромно стъкло на нея, което обаче явно не беше добре захванато. Стъклото се откачи и строши, като парче от него направи огромна рана на коляното ми. Имаше много кръв, виждаха се тъканите ми, всичко… Беше ужасно”, продължи Чаби.

"В този момент обаче не усещах физическа болка, а вътрешна такава от притеснение, че мога да пропусна най-важните мачове в кариерата ми. По тази причина се обадих на лекаря на националния отбор д-р Кота. Обясних му, че за нищо на света не мога да не играя в полуфинала и финала евентуално след това. “Прави каквото искаш, но аз трябва да играя”, бяха моите думи към него”, спомня си бившият полузащитник.

В крайна сметка медикът разкрива случилото се само на един от своите помощници. Те зашиват раната й върху нея слагат обикновена наколенка, за да не си личи какво е станало.

Селекционерът Висенте дел Боске така и не разбира и залага на Чаби Алонсо като титуляр. Испания надви Бундестима с 1:0, а опитният футболист беше заменен чак в добавеното време.

Четири дни по-късно Алонсо изкара и 87 минути във финала срещу Нидерландия, спечелен също с 1:0, но след продължения.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти