Росен Барчовски: Не можем да се срамуваме, имаме договорка с Везенков

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски говори пред медиите, след като "лъвовете" се прибраха на българска земя днес. Както е известно, снощи националите ни загубиха от Босна и Херцеговина със 73:76 и по този начин бяха елиминирани от битката за място на Световното първенство през 2023-а.

Късметът обърна гръб на България - три контузии и стабилни босненци елиминираха "лъвовете" от битката за Мондиал 2023
Късметът обърна гръб на България - три контузии и стабилни босненци елиминираха "лъвовете" от битката за Мондиал 2023

"Преживяваме го доста тежко. Три мача поред, още в Чехия можехме да се класираме. Добри игри, стойностни, много битка и характер, но не успяхме в последните секунди по различни причини. Това е положението. Де факто след победата на Чехия над Литва нещата станаха много трудни. Въпреки всичко искахме да победим. Не можем да се срамуваме. Трябва да се гордеем с тази игра, която показахме.

При Данчо Минчев нещата не са приятни, защото се приземи върху крака на противник. Сега веднага отива да го снимат, дано няма нищо сериозно. Везенков и Станимир Маринов се нуждаят от почивка. Въпрос на време е при тях. До подготовката ни има един месец.

Допинг ченгета налазиха контузения Йордан Минчев, Барчовски побесня
Допинг ченгета налазиха контузения Йордан Минчев, Барчовски побесня

Мачът беше изключително драматичен. Влизаме контузени, уморени и нервни. И някакъв влезе в съблекалнята и каза, че Минчев трябва да отиде на допинг контрол. Аз го изпъдих от съблекалнята. Доколкото разбрах е пратен от ФИБА. Защо е българска лабораторията, не знам. Просто можеше да изчака. Ще разбера какво се е случило - дали е рутинна проверка. Ако е била от България, ще ми е много неприятно. Да нахълташ вътре в съблекалнята.. Представете си в какво състояние бяхме ние. Най-вероятно е рутинна проверка на ФИБА.

Имаме договорка с Везенков да участва в подготовката и да играе на ЕвроБаскет 2022. Същото е и с Дий Бост. Подготовката трябва да започне на 1 август, нямаме никакво време. Първо се готвим в Панагюрище, заминаваме за турнир в Чехия, после тренираме в Самоков.

Дейвид Кравиш ще бъде на подготовката. Имаме предвид един гард, смятаме и за още един. Ще подготвим документите, но те няма да станат бързо. По всяка вероятност Дий Бост ще играе на Европейското", заяви Барчовски.

Снимка: ФИБА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти