Владо Николов пред Sportal.bg: Алекс първо трябва да помогне на България да спечели още победи във VNL

Младият български национал Александър Николов попадна в полезрението на италианския гранд Модена Волей.

За феновете в Италия името на Александър Николов не трябва да звучи непознато, след като той е син на бившия български национал и шампион на Италия с Тренто и Кунео Владимир Николов.

Алекс Николов е в полезрението на италиански гранд
Алекс Николов е в полезрението на италиански гранд

“Факт е, че към Алекс има оферти от Италия и то от още няколко клуба, както и от още други отбори по света. Това обаче не е на дневен ред за него. Алекс първо трябва да помогне на националния отбор на България да постигне още няколко победи в Лигата на нациите. Моля медиите, да не го търсят сега с въпроси: “Къде ще играеш през следващия сезон?”. Той е едно момче на 18-години, което учи в САЩ и по принцип му предстоят още 3 години обучение там. Ние, като семейство, искаме той да продължи обучението си. Каквото точно иска той? Ще говорим след края на двубоите от VNL. Към този момент най-важни са двубоите на националния отбор на България и нищо друго”, заяви бившият капитан на националния отбор на България и баща на Алекс Николов - Владо Николов специално пред Sportal.bg.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички