Опитният защитник Райън Макдона преминава от Тампа Бей в Нешвил

Опитният защитник Райън Макдона преминава от Тампа Бей в Нешвил

Бившият шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Тампа Бей Лайтнинг продаде защитника-ветеран Райън Макдона на Нешвил, освобождавайки пари до тавана на заплатите, за да направи повече ходове през този трансферен период. В сделката клубът от щата Флорида получи защитника Филип Майърс и обещаващия нападател Грант Мисмаш.

Размяната на заплатата от 6,75 милиона на Mакдона срещу 2,55 милиона на Mайърс отваря възможността на шампионите от Източната конференция да си върнат лявото крило и една от звездите в плейофите Онджей Палат.

Също така ще се освободи място и за връщането на защитника Ян Рута, който също като Палаот, трябва да бъде свободен агент при отварянето на пазара на 13-и юли.

33-годишният Макдона беше ключова част от спечелването на Купа Стенли от Тампа Бей през 2020-а и 2021-а година и достигането до финал през миналия сезон. Но договорът му е за още четири години и такъв дълъг блокаж на тавана на заплатите не е удобен за работа на мениджърското звено на Тампа Бей. В същото време Хищниците от Нешвил ще стегнат защитата, тъй като получават опитен играч, достигал до плейофите във всеки от неговите 12 сезона в НХЛ.

Майърс вече премина в сегашния си отбор с размяна, когато Филаделфия го включи в подобна сделка и вместо него взе защитника Райън Елис. Но 25-годишният Майърс не се наложи и в Нешвил, след което го преотстъпиха в един от филиалите на Торонто Мейпъл Лийфс в канадските регионални лиги.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти