Италия приключи с бърза победа над Тайланд 🏐

Италия приключи с бърза победа над Тайланд 🏐

Европейският волейболен шампион Италия приключи с бърза победа в основната фаза на Лигата на нациите за жени. Воденият от Давиде Мацанти тим отнесе Тайланд с 3:0 (25:20, 25:14, 25:14) в последната си среща от турнира в Група 6 от последната състезателна седмица на Лигата, играна този следобед в зала "Арена Армеец" в София.

По този начин Италия завърши на 3-о място в крайното класиране с 10 победи, 2 загуби и 29 точки, с колкото е и 2-ият - олимпийският вицешампион Бразилия, но с по-добри показатели.

Тайланд пък, все още, е на заветното 8-о място, даващо право на участие на финалите в Анкара, с 5 победи, 7 загуби и 15 точки. Азиатският тим обаче може да бъде изместен единствено от Германия, която в момента е на 10-а позиция с 4 победи, 7 загуби и 14 точки.

Над всички за Италия бе звездата на тима Паола Егону със страхотните 24 точки (1 блок, 4 аса и 58% ефективност в атака) за победата.

За Тайланд Чатчу-Он Моксри се отчете със скромните 10 точки.

Снимки: FIVB.COM

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички