Вратар на Филаделфия е бил задържан в Санкт Петербург

Вратар на Филаделфия е бил задържан в Санкт Петербург

Вратарят на Филаделфия Флайърс от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Иван Федотов е задържан в Санкт Петербург по подозрение в избягване на военна служба. Адвокатът на руският хокеист вече е подал съдебна жалба срещу решението за повикването му на служба, заяви за агенция ТАСС представителят му Алексей Пономарев.

По-рано вестник „Спорт-експрес“ съобщи за задържането в Санкт Петербург на 1 юли на сребърния олимпийски медалист с тима на Русия. По думите на Пономарев, 25-годишният хокеист се разболял и е приет в болница.

„Вече подадохме заявление в съда за признаване на решението на комисията за незаконно. Иван трябваше да бъде освободен или изпратен в цивилна болница, тъй като той не е военен“, обясни Пономарев.

Адвокатът обяви, че първоначално не е имал никакъв достъп до хокеиста, но днес съобщи, че Федотов е напуснал болницата. „Не е известно точно къде го отведоха, разследваме ситуацията. Все още нямам информация за неговото състояние“, разкри Алексей Пономарев.

Договорът на Иван Федотов с руския ЦСКА изтече в края на април и на 7 май той подписа едногодишен контракт с отбора на Филаделфия Флайърс.

От ЦСКА Москва коментираха пред агенция „Ройтерс“, че очакват официална информация от съответните органи, а в момента Федотов не е в договорни отношения с техния клуб.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти