Бостън Брюинс обяви 29-я старши треньор в историята си

Бостън Брюинс обяви 29-я старши треньор в историята си

Клубът от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Бостън Брюинс назначи Джим Монгомъри за свой нов треньор, а също така удължи договора и на генералния мениджър Дон Суини.

За Монтгомъри това ще бъде първа треньорска работа след близо три години пауза и реално втора в кариерата му в НХЛ като първи наставник. Назначението е доста изненадващо, предвид факта, че Бостън Брюинс винаги е бил интересно място за работа.

53-годишният Монтгомъри, който в последните две години беше помощник-треньор в Сейнт Луис Блус, заема мястото на Брус Касиди, уволнен след отпадането на отбора в първия кръг на плейофите.

Старши е бил само в Далас Старс, откъдето го уволниха през декември 2019-а година заради непрофесионално отношение към работата. В последствие се оказа, че той има проблеми с алкохола, но в началото на следващата 2020-а година е започнал лечение и вече може да се каже, че се е отървал от тази зависимост.

Джим има история на победител и в интервютата с всички кандидати ни стана ясно, че той е човекът, който може да извлече максимума от играчите, с които разполагаме. Вярваме и сме щастливи от възможността Монтгомъри да остави отпечатък в отбора, заяви Суини след назначението на специалиста.

Преди да влезе в НХЛ, той е работил с юноши и е тренирал отбори от по-ниските хокейни лиги. Два пъти е бил шампион на Ю Ес Хокей Лийг, а пет години е тренирал и отбора на Университета на Денвър. Под негово ръководство Далас се класираха за плейофите в НХЛ, но 32 мача след началото на следващия сезон беше уволнен.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти