Нидерландска треньорка разкри, че е била изнасилена от виден футболен функционер

Нидерландска треньорка разкри, че е била изнасилена от виден футболен функционер

Старши треньорът на националния отбор на Република Ирландия по футбол за жени Вера Пау заяви, че е била изнасилена през 1986 година от „виден футболен функционер“ и е била сексуално насилвана от други двама мъже, когато е била състезателка в Нидерландия. 59-годишната в момента Пау направи твърденията пред уважавания нидерландски вестник NRC и в изявление, публикувано в социалната мрежа "Туитър".

 Въпросният функционер не беше посочен в изявлението на треньорката. „Дори най-близките ми не знаеха за изнасилването, което преживят от виден футболен служител, когато бях млад играч“, написа Вера Пау. „По-късно на два пъти бях сексуално насилвана от двама други мъже. Всички трима бяха служители в нидерландския футбол по времето на инцидентите“, разказа още Пау. 

По информация на NRC изнасилването се е случило в дома на Пау през 1986 година. В писмена реакция, публикувана на официалния сайт на нидерландската футболна асоциация, се казва, че „изключително шокирани“ от преживяното от Вера Пау, което тя е споделила през миналата година и е започнало независимо разследване. Според нидерландската асоциация, разследването е показало, че е бил необходим различен подход по няколко теми, като изразяват подкрепата си към треньорката.

Още от Футбол свят

Виж всички