От Лион с рязък коментар за изгубената битка от Манчестър Юнайтед за нидерландски национал

От Лион с рязък коментар за изгубената битка от Манчестър Юнайтед за нидерландски национал

Директорът на френския футболен тим на Лион Венсан Понсо заяви, че клубът е по-важен от всяко едно ново попълнение, след пропадането на трансфера на Тайрел Маласия от нидерландския Фейенорд.

 Отборът от Лига 1 преговаряше за евентуалното привличане на нидерландския национал за сумата около 13 милиона евро, плюс 2 милиона евро допълнителни бонуси и се надяваше да приключи сделката през тази седмица, когато в битката за подписа на 22-годишния Маласия се включи и английският Манчестър Юнатйед, откъдето са предложили 17 милиона за футболиста и постигнаха бърза договорка. 

„Ако нямаме достатъчно средства, не можем да привлечем играчи на подобно ниво, генерално погледнато, независимо от чувствата им към Лион“, коментира Понсо. „Ще бъда ясен – институцията е по-голяма от всеки един състезател. Понякога има изисквания и така е в света на футбола, които не могат да бъдат отправени. Сделките понякога пропадат, а ние търсим ляв защитник и ще намерим добър изпълнител на този пост“, добави Венсан Понсон. 

„Мисля, че президентът на клуба Жан-Мишел Ола е щастлив, че може да спи спокойно и да не се тревожи, че полицията ще се появи на сутринта“, каза още директорът на Олимпик Лион. Маласия има 136 мача за Фейенорд, включително 50 през изминалия сезон, но вече е приел офертата на "червените дяволи" и се очаква да бъде официално обявен като ново попълнение през следващите дни.

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички