Камил Семенюк в Перуджа: Искам да спечеля за трети пореден път Шампионската лига

Вицешампионът на Италия Сър Сейфти Конад (Перуджа) обяви официално привличането на един от най-добрите волейболисти в света - Камил Семянюк.

26-годишният посрещач, който през последните два сезона спечели Шампионската лига с родния си клуб ЗАКСА (Кендженджин-Козле) и бе избиран и в двата финала срещу Тренто за MVP иска до продължи традицията и да триумфира в най-престижния европейски клубен турнир за трета поредна година, но този път с Перуджа.

Високият 194 сантиметра волейболист през последните години спечели 3 титли, 3 Купи и две Суперкупи на Полша, както и 2 титли в шампионската лига със ЗАКСА.

„Честно казано, това не беше лесен избор. Не защото имах толкова много оферти от други клубове, а защото трябваше да разбера дали Перуджа е правилният избор за мен в момента. За мен следващият ще бъде първият сезон извън града, в който съм роден и особено извън страната ми, така че исках да направя умен избор и това би било най-доброто за мен като играч. И какво можех да избера, идвайки от най-добрия европейски клуб през последните две години? Само Перуджа може да ми даде нови предизвикателства и възможност да израсна като играч. Клуб, като във футбола например Реал Мадрид, където всяка година очакванията за сезона са максимални и затова е автоматично играчът да дава най-доброто от себе си всеки ден”, заяви полският национал.

Семенюк е наясно с амбициите на Перуджа.

„Това не е специална или нова ситуация за мен, дори в предишния ми клуб имаше големи очаквания и големи цели. Ситуация, която от една страна може да бъде стресираща, но от друга страна ви тласка винаги да правите всичко възможно. В личен план целта ми е да дам всичко от себе си за моя отбор, искам всички в клуба да са щастливи и доволни от мен."

Перуджа мечтае да спечели Шампионската лига от години. Семенюк спечели последните две издания, поговорката, без увещания, казва „няма двама без три“.

„Мисля, че Шампионската лига е мечтата не на Перуджа, а на всеки клуб. Печелих този трофей два пъти подред със ЗАКСА, не мисля, че много ни вярваха, но ние показахме освен индивидуалните си способности, преди всичко, че сме отбор. В Перуджа, където имаме отличен отбор на хартия, ще трябва да се опитаме да направим същото, демонстрирайки не само нашата индивидуалност, но и че сме отбор. Надявам се да донеса малко късмет, след като спечелих това състезание през последните години, и се надявам да успеем да спечелим Шампионската лига през следващия сезон”, добави Камил Семенюк.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти