Кубрат Пулев към Дерек Чисора: Опасен боксьор си, но много говориш!

"Ако защитата е бетон, ставаш непобедим", заяви боксьорът  преди мача на 9 юли в Лондон

Вторият мач между Кубрат Пулев и Дерек Чисора ще бъде на 9 юли в Лондон, а както подобава на такова шоу, заканите преди това не спират!

Специално за bTV Кобрата беше категоричен, че няма от какво да се притеснява и е уверен, че ще постигне 30-а победа на професионалния ринг.

"Подобрил съм някои неща в защитата. Подобрил съм някои разбирания за самата игра. Много неща съм подобрил. Моят треньор Ули Вегнер винаги ми е казвал: "Само защитата да е бетон и оттам нататък ставаш непобедим", каза Кобрата и след това се обърна към своя съперник:

"Всички оценяват, че си добър боксьор, опасен боксьор, обаче прекалено много говориш. Вика: "Гарантирам, че ще го нокаутирам". Казвам: "Ти и предния път гарантираше, и за другите противници гарантираше, пък те биха". Трябва да си си научил урока. Въпросът е на 9 юли какво ще се случи"

Еди Хърн: Мачът Пулев - Чисора ще е последен шанс за единия и пенсия за другия
Еди Хърн: Мачът Пулев - Чисора ще е последен шанс за единия и пенсия за другия

Мечтата на българския боксьор си остава световната титла в тежка категория. При победа Пулев е оптимист, че можем да видим мач с негово участие за най-ценния пояс до края на годината.

"Да нямаме контузии и аз, и Чисора. Да има победа. След което към края на годината защо не и мач за световната титла?! Моето желание и най-голяма радост биха били да зарадвам българите и българския народ в тези трудни моменти. Нямам нищо лично срещу Джошуа. Това би било най-добре. Би било сбъдната мечта. Дори да не се получи така, да бъде друг развоя, това няма значение. За мен целта си остава световната титла. Мисля, че вече третия път ще я взема", каза Пулев.

За последно той се качи на ринга на 14 май в САЩ срещу Джери Форест и постигна победа. Веднага след успеха той застана в ъгъла, за да своя брат Тервел.

"3-4 дни нямах глас. Беше ми много странно, защото трябваше да вдигна телефона на сериозни хора, приятели. Гласът ми звучеше като на препил алкохолик след 3-дневен маратон. Казвам: "Да знаеш, че съм прегракнал, защото виках!". Имаше хора от испански телевизии, които бяха от мен. Казвах си "Горките хора, сигурно си викат откъде дойде тази аларма тук?". Не спрях 10 рудна да викам! И брат ми след това каза, че това е било много ценно за него", сподели Кобрата.

Станимира Атанасова, btvsport.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти