Селекционерът на България: Видях отбор, който и за миг не загуби увереност, че ще спечели

Селекционерът на женския национален отбор на България Лоренцо Мичели поздрави своите момичета за чистата победа срещу Доминиканската република в първия мач от Волейболната лига на нациите в София, но също така и за цялостното им поведение и постоянство. 

Италианският специалист благодари и на българската публика в "Арена Армеец". И изрази надежда за още хубави моменти заедно до края на седмицата в предстоящите битки с много силните отбори на Бразилия, Италия и Полша.

"Говорихме преди мача, че основната ни задача е да държим Доминиканската република далече от мрежата - момичетата изпълниха абсолютно всички указания, до последния елемент. И мога само да поздравя момичетата. Защото видях отбор, който не загуби увереност нито за миг, че ще спечели мача. Беше наистина много хубаво да видя тази битка на игрището.  Нормално беше да се очаква, че Доминиканската република ще се опита да направи промени в играта си за третия гейм, за да се опитат да отговорят на нашата тактика. Но няма какво да говорим за Доминиканската република, тези, които заслужават внимание, са българските момичета. Те изпълниха всичко, което се искаше от тях. И когато в третия гейм съперникът опита да се завърне в мача, да съкрати разликата, нашите момичета просто затваряха вратата, просто не им позволиха", заяви Лоренцо Мичели.

България постигна първа победа на Балканиадата в Сърбия
България постигна първа победа на Балканиадата в Сърбия

"Белгия е отборът, срещу който съжалявам, че не успяхме да спечелим на предишния турнир във Филипините, но аз предпочитам да не говоря за миналото. За нас беше важно да се концентрираме върху двата мача с Доминиканската република и срещу Полша в София. И ако спечелим и мача срещу Полша, ако сме спечелили три от четири мача срещу отбори претенденти като нас, това би означавало, че България заслужава категорично да остане и следващия сезон в Лигата на нациите", добави селекционерът.

"За мен е важно отборът ни да изглежда добре в тренировките и да бъде последователен в своите изяви. Знаем много добре, че имам много трудни съперници в предстоящите два мача. съперници, срещу които няма да е лесно да спечелим нещо. но за мен е важно, че момичетата във всяка тренировка изпълняват абсолютно всичко, което се изисква от тях. И погледнато отвън, те изглеждат еднакво, излъчват постоянство във всеки един мач. Това е нещото, което най-много ме радва", коментира той генерално представянето на българските "лъвици".

"Доказахме срещу Япония и САЩ, които са на първите две места в класирането - важното е отборът ни, излизайки на полето, да се бори. Когато започне да се бори, както правеше и срещу Япония и САЩ, резултатите неминуемо ще дойдат. Това че във въпросните два мача не сме успели да спечелим гейм, не означава нищо. Момичетата имат характер, показват го на игрището и аз го виждам при всяко едно тяхно излизане", продължи Мичели.

Очаквано, той сам подхвана темата и за подкрепата, която момичетата получиха от трибуните по време на историческия им първи мач в "Арена Армеец", спечелен категорично с 3:0. 

"Не на последно място искам да отбележа, че ние имаме още един много важен играч - публиката. Преди турнира казах, че се надяваме да имаме подкрепата, която мъжкият национален отбор получи по време на домакинството във Волейболната лига на нациите, в първия мач получихме подкрепа. Надявам се, че и в предстоящите ни три мача в София отново да имаме още един допълнителен играч с нас на полето - отличните български фенове", заяви Лоренцо Мичели.

СНИМКИ: startphoto.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти