Мария Йорданова: Ще опитаме да се противопоставим на Бразилия

Националката Мария Йорданова реализира 22 точки за успеха на България над Доминиканската република 3:0 в Лигата на нациите в София:

"Публиката много помогна. Хубаво е да играеш в зала с много фенове. Изпълнихме тактиката на треньора. Посрещахме много добре. В самото начало се притеснявах, но сега вече се отпуснах. Отборът много помага за това. Важното е да бием и да правим щастливи привържениците”, заяви националката.

България с безапелационна трета победа в Лигата на нациите насред София
България с безапелационна трета победа в Лигата на нациите насред София

“Много се радваме с Лоренцо Мичели, вървим напред заедно. Изпълняваме всичко на тренировките. Всичко е наред. Ще опитаме да се противопоставим на Бразилия, ще дадем всичко”, добави Мария Йорданова.

„Със сигурност е много по-различно отколкото във Филипините, публиката много помага и ние даваме още повече от себе си, за да ги зарадваме. Беше напрегнато, но ние останахме в мача, не се отпуснахме, може би само малко в третия гейм. Но се върнахме и успяхме да ги натиснем, а те не можаха да ни противодействат. Усещането да играем във Волейболната лига на нациите е много хубаво. Никога не съм се чувствала така – пред такава публика и срещу такива състезателки. Виждаш къде си в световния волейбол. Ще дадем всичко от себе си да запазим мястото си в нея. Надяваме се да направим хубави мачове срещу Бразилия и Италия и да се противопоставим на Полша“, каза 20-годишната Мария Йорданова.

Снимки: Борислав Трошев

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти