Добромир Димитров: Колективът е едно от силните ни оръжия

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Добромир Димитров сподели пред dsport.bg след загубата от Бразилия с 0:3 гейма на турнира от Лигата на нациите в София, че колективът в отбора е едно от силните им оръжия, с които да се противопоставят на по-опитните отбори от тях. Ето още какво каза Димитров след срещата:

България се бори, но не взе нищо от Бразилия в "Арена Армеец"
България се бори, но не взе нищо от Бразилия в "Арена Армеец"

"Удоволствие е все още да успявам и да имам тази възможност да играя срещу такива състезатели и с нашите момчета, които израстват тепърва и се борят за всяка точка, което е много радващо. Радвам се за тези шансове, които успявам да получавам. За мен този мач беше удоволствие на първо място и много голямо забавление. Благодаря на момчетата, че се раздадоха максимално и се надявам поне малко да зарадваме феновете, защото имаме много голяма нужда от тях. Знам, че няма много победи за моменти, но вярвам, че много скоро при тази малка разлика, която имаме с другите, ще дойдат."

Николай Желязков: Имаме сили да направим още победи на турнира в Полша
Николай Желязков: Имаме сили да направим още победи на турнира в Полша

"Абсолютно го колектива в отбора и това е едно от силните ни оръжия, с които да се противопоставяме на по-опитните отбори от нас, защото повечето ни състезатели все още го нямат. Но с колектив и сплотеност успяваме да излизаме от тежки ситуации и мисля, че се вижда доста често. Уроците, които трябва да си научим е да имаме малко повече търпение, защото момчетата, които са малко по-млади, изкарват всичко на мускули, но трябва и търпение. Хубавото е, че те се стараят и се опитват да надграждат с всяка тренировка, с всеки мач. Слушат, питат и затова нещата се получават малко по-бързо. Казвал съм го и преди, ако няма приемственост, нещата много трудно се получават, но в случая засега много добре работят момчетата и е радващо", завърши разпределителят на България.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти