Изненадващи нови претенденти за титлата в LEC след седмица №2! Обзор на европейското по League of Legends след петия кръг

Изненадващи нови претенденти за титлата в LEC след седмица №2! Обзор на европейското по League of Legends след петия кръг

Измина и втората седмица в първенството на Европа по League of Legends - LEC, което се провежда в Берлин. Няколко състава загатнаха за бъдещите си успехи, а Здравец "Hylissang" Гълъбов и неговият Fnatic завършиха с 1 победа и 1 загуба. Първият ден те паднаха след чудесна игра от MAD Lions, особено от страна на мид лейнъра на тима - Ясин "Nisqy" Динчер, който жертва своята линия, за да е постоянна опора на тима си. А ден №2 също бе притеснителен за феновете на Hyli и компания, които се затрудниха ужасно много в игра срещу слабака BDS.

Приятната изненада за британците от Excel продължава, след като миналия сезон те загатнаха с добри резултати и си обещаха още по-силно лято, геймърите доказаха, че си спазват обещанията. Тимът в момента е първи във временното класиране, като дели върха с последния шампион - G2. Двата клуба имат по една загуба, съответно от G2 и BDS. Ако съставите запазят инерцията, която са подхванали е ясно, че вероятно това ще са едни от представителите на Worlds от страна на Стария континент. Интересно е, че отбора на "самураите" има 3 спечелени MVP от своя мид лейнър Расмус "caPs" Винтер, а победите на играчите са 4. От друга страна британската организация е разделила своите позиции прекалено добре, изненадвайки съперниците си отвсякъде. Успехите явно идват и от напрегнатия тренировъчен лагер на Excel, където състезателите са имали непрекъснати "сборки" срещу тимове като T1 и RNG. В подобна ситуация бе и G2, които срещнаха същите грандове в Бусан, Корея по време на Mid-Season Invitational.

Един друг отбор, който започна чудесно е Astralis. "Червените" имаха само 3 победи напролет, а след кръг №5 те имат същия брой успешни двубои, но загубите им са със 16 по-малко. Коренната промяна в редиците явно е сработила, защото вече няма и следа от онзи посредствен тим, който изглеждаше доста нестабилен на моменти.

Бившата резерва на Fnatic Ясин "Nisqy" Динчер напомни още веднъж за себе си, този път в състава на MAD Lions. Мадричани имаха много силна 2021г., но пролетния сплит бе особено неуспешен за "лъвовете". През настоящия сезон обаче освеженият състав се справя чудесно, като голям принос за това има и различният стил на игра, използван от турския мид лейнър. Испанците са на трета позиция заедно с Astralis, Fnatic и Rogue - отбор, който въпреки нелошото си класиране, показва доста по-лоша форма от миналия сплит.

Въпреки промените в състава, Канг "Haru" Мин-сунг не успява да подобри разултатите на Vitality от тези при предишния джънгъл Оскар "Selfmade" Бодерек. Полякът често бе определян като причината за лошите резултати на иначе изпълнения със звезди френски тим, но явно неразбирателството е другаде. Към момента "пчеличките" заемат седмото място.

Друг отбор, който се класира на плейофите и държеше една стабилна форма бе Misfits. Към момента обаче "мишоците" имат само един успех и то над слабака SK. Точно SK и BDS заемат последните две места, като въпреки силния лагер в Корея на вторите, явно тренировките са били напразни.

Ето всички срещи, които ни очакват през следващия уикенд:

Петък:

BDS - Misfits (19:00)

Vitality - SK (20:00)

Rogue - Excel (21:00)

Fnatic - Astralis (22:00)

MAD Lions - G2 (23:00)

Събота:

BDS - Excel (18:00)

SK - Rogue (19:00)

Vitality - Astralis (20:00)

Misfits - MAD Lions (21:00)

G2 - Fnatic (22:00)

Йоан Иванов

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти