Николай Желязков: Волейболистите на САЩ показаха майсторство

България загуби с 1:3 (12:25, 25:20, 24:26, 23:25) срещу САЩ в поредния си двубой от Лигата на нациите по волейбол в София.

"Чувствата са смесени, има повече разочарование. Пропуснахме да докараме мача до пети гейм. Борим се, въпреки че стана банално. Ако имаме такива срещи и не губим на 15 точки, то един ден ще започнем да печелим. Момчетата показаха характер и ще опитат да дадат всичко в оставащите ни пет двубоя. САЩ показа майсторство, извадиха невероятни топки. В нападение направиха страхотни неща. Имахме положения, в които не изградихме добре блокадата и системата ни на игра. Първият гейм го загубихме, защото рискувахме началния удар. Бяхме длъжни да бъдем на границата на риска. Затрудни ни техният хибриден сервис. Това е нещо, което американците направиха феноменално. Утрешната среща с Бразилия отново ще бъде тежка. Имахме проблеми със Светослав Гоцев и Георги Сеганов. Надявам се да не са сериозни, на прима виста след разговор с доктора не са такива. Щабът ще направи всичко възможно за утре да бъдат вдигнати на крака и да дадат най-доброто от себе си", заяви селекционерът на България.

"Загубата на третия гейм не е нито на късмет, нито на грешни решения, а на това, че в определени ситуации отборът на САЩ показа изключително майсторство. Те извадиха невероятни топки и в нападение успяха да направят страхотни неща. Имайте предвид, че накрая имахме ситуации, в които не изградихме добре нашата система на игра, а от другата страна го направиха добре и единственото, което трябва е да ги поздравиш. Това е на сегашния етап", добави наставникът ни.

СНИМКИ: start-photo.bg

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти