Шефът на съдиите в Англия ще напусне поста

Шефът на съдиите в Англия ще напусне поста

Майк Райли ще напусне поста си на генерален мениджър на Съдиите в професионалния футбол в Англия, обяви самият той. Той ще оваканти поста след края на идния сезон.

57-годишният бивш рефер е начело на съдиите във Висшата лига от 2009 година насам, когато наследи Кийт Хакет, който от своя страна ръководи органа в продължение на 20 години. Едно от най-големите предизвикателства пред Райли по време на управлението му бе въвеждането в експлоатация на системата за видеоповторения (ВАР) през 2019 година.

След напускането на Райли ролята му ще бъде поделена между двама души - един,  който ще се занимава с развитието на съдиите, и друг, който ще управлява самата организация.

"Горд съм от приноса на нашите съдии и ми беше приятно да работя с толкова отдадена, професионална и висококачествена група на всички нива. Тъй като планът за развитие на елитните съдии започва да се оформя, сега е подходящият момент да планираме бъдещето и да позволим на новия управленски екип да надгради върху силните основи, които имаме. Очаквам с нетърпение да работя с моите наследници през следващия сезон и да ги подкрепя, преди да се откажа", каза дългогодишният рефер.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти