Аспарух Аспарухов: Срещу САЩ и Бразилия ще излезем максимално концентрирани

България загуби от Австралия с 2:3 (25:21, 13:25, 22:25, 25:20, 15:17) във втория си мач в "Арена Армеец" в София от Лигата на Нациите по волейбол.

Аспарух Аспарухов се включи като резерва и записа 6 точки.

“Разбира се, че всички ни е яд, защото като отбор с толкова много млади играчи, наистина се усеща подкрепата на публиката. Много им благодаря и съжалявам, че днес не успяхме да победим в един много тежък мач, но ние даваме всичко от себе си и се надявам в близко бъдеще да покажем други резултати”, заяви Аспарух Аспарухов.

“Доста тежък мач беше, защото първо играеш срещу пряк конкурент, но в същото време знаеш, че можеш да ги пречупиш, ако ги натиснеш, защото нямат най-добрата игра до момента. Но те успяха да играят доста добре - доколко ние им позволихме, доколко те се разиграха и беше доста трудно, защото ние искахме да държим едно константно ниво и да не им даваме шанс”, добави националът.

“Благодаря на феновете и нека да продължат да вярват в нас, защото отборът наистина има голямо сърце и се стараем да го показваме всеки ден в залата и на тренировките, и в мачовете. И пак казвам, надявам се в близкото бъдеще да успеем да спечелим, защото отборът наистина има характер и малко не ни достига до сега”, заяви Аспарухов.

“И двата отбора (б.р. САЩ и Бразилия) са от Топ 5 в света в каквото и да са формация, така че ние ще излезем максимално концентрирани и ще дадем всичко от себе си, за да спечелим тези мачове. Надявам се да го направим и да зарадваме феновете ни и самите нас, защото имаме нужда от победи срещу големи отбори”, категоричен е посрещачът.

Още от Волейбол

Виж всички